Start your event with a smile

Het Sinterklaasfeest is misschien wel de meest geliefde traditie van Nederland. Het herinnert ons aan die tijd dat we zelf klein waren en vol verwachting op onze cadeautjes wachtte. De kou, de open haard, de geur van speculaas en de onderlinge gezelligheid geven ons het ultieme Sinterklaasgevoel. U, als kind van vroeger, heeft ervoor gekozen dit prachtige feest door te geven aan uw eigen (klein)kinderen. Wij hopen dan ook dat we samen met u nieuwe herinneringen mogen creëren, welke uw (klein)kinderen later op hun beurt weer door kunnen geven. Vandaar ook …

Tip 1: geniet samen van deze heerlijke tijd en van elkaar.

Tip 2: Hij Komt, Hij Komt ..

Na een jaar lang wachten is het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land. Voor de kinderen breekt dan weer de spannendste tijd van het jaar aan. Door televisie, schoolactiviteiten en het schoentje zetten leven zij helemaal toe naar die ene speciale dag. De dag waarop zij cadeautjes krijgen en pakjesavond vieren. Omdat dit voor hen al zulke spanning met zich mee brengt, adviseren wij u niet te vroeg te beginnen met nog meer spanning opbouwen.

Tip 3: Sinterklaasje, kom maar binnen met je piet!

Wanneer er geklop klinkt, weet iedereen wie er voor de deur staat. Sinterklaas en zijn Pieten komen binnen en begroeten iedereen feestelijk. Voor hen is het dan ook handig om te weten hoe de aanwezige kinderen heten. Knutsel van te voren een pietenmuts of sticker met naam of spreek de kinderen bij binnenkomst toe. “Kijk Sanne, wat gezellig” of ‘heb je die cadeaus gezien, Max?”.

Tip 4: Het grote boek

In het grote boek staat informatie die de goedheiligman graag wil onthouden Denk hierbij aan hobby’s, positieve vaardigheden of andere leuke informatie. Sinterklaas is een kindervriend en vergeet op zijn leeftijd dan ook de minder leuke dingen. Opvoedkundige zaken laat hij daarom over aan de supernanny.

Tip 5: Verrassings- of bekend bezoekje?

U kunt er voor kiezen het bezoek van de goedheiligman vooraf aan te kondigen. Door middel van een brief in de schoen kan Sinterklaas aan de kinderen laten weten dat hij ’s avonds op visite komt. Ook kan het leuk zijn om vlak voor het bezoek “gebeld te worden”. Doe dan net alsof Sint of Piet aan de lijn heeft, welke aangeven zo dadelijk op bezoek te komen. In de tussentijd kunnen de kinderen dan de stoel versieren of snel die ene mooie tekening afmaken.

Kiest u er voor om het Spaanse gezelschap onaangekondigd langs te laten komen? Gebruik dan de truc waardoor Sint en Piet altijd komen: zingen! Geef echter niet steeds aan dat ze ieder moment op de stoep kunnen staan, want dat weet u immers niet.

Tip 6: Huisdieren

Sint en Piet zijn dol op huisdieren, ze hebben er immers zelf een: Amerigo. Echter is in het verleden regelmatig gebleken dat honden of katten niet altijd dol zijn op (de kleding van) de goedheiligman en zijn Pieten. Daarom vragen wij u vriendelijk uw enthousiaste, trouwe viervoeters tijdelijk elders onder te brengen.

Tip 7: Cadeautjes

Voordat Sinterklaas weer verder op pad gaat, deelt hij samen met zijn Pieten cadeautjes uit. Normaliter geeft hij ieder kind 1 cadeautje, waarna de rest gezellig mag worden uitgepakt met de familie. Om dit soepel te laten verlopen zou het handig zijn de cadeaus die de Sint uit deelt in een aparte zak te stoppen. Zou u tevens op ieder pakje duidelijk de naam van het kind willen noteren?

Tip 8: Avondje gezelligheid

Op vele plaatsen zitten papa, mama, opa, oma, broers en zusjes vol verwachting te wachten op de komst van onze vrienden uit Spanje. Een leuke avond, waarbij van te voren misschien gezellig gekokkereld is op de gourmet/bakplaat. Sint en Piet vinden dit ook lekker, maar de reuk die blijft hangen is voor de (kleding van de) goedheiligman en zijn piet niet altijd even handig als hij bijvoorbeeld naar een volgend bezoek moet. Hoe laat komt hij bij u?

Tip 9: Dag Sinterklaasje!

Als Sint en Piet hun reis weer vervolgen hopen we dat u terug kunt kijken op een onvergetelijk feest. Graag horen wij uw bevindingen en zien we gemaakte foto’s en video’s met belangstelling verschijnen.

Tip: Heeft u gekozen voor een contante betaling? Doe dan het afgesproken bedrag in een enveloppe en overhandig die buiten het oog van de kinderen aan de Piet met het grote boek.